https://instagram.com/alphazzers

Konuyu Oyla:
  • Toplam: 1 Oy - Ortalama: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
USB Belleği nasıl kurtarırım?
Donanımsal olduğunu düşünüyorum. Son 4-5 gündür hastahane işleri derken, öylece bırakmam mantıklı olmadı. Eğer flash bellek iç sigortadan yandıysa çoktan gitti.

İstediğim şey verileri kurtarmak. Ama olmuyorsa kullanılabilir hale getirsem iyi olur.

Sanırım hatalı kopyalama sebebi ile NTFS olan usb bellek FAT32'ye dönüştü. Bellek yanmış olabilir yani. Samsung telefona taktığımda (micro usb girişi de var) hatalı algılıyor. Büyük bir ihtimal telefon belleği formatladığında düzelecek, fakat önce bütün imkanları denemek istiyorum.

Disk 32GB'lık bir disk. İçindeki verileri kurtaramadığım takdirde internet üzerindeki işlerim minimum olarak günlerce aksayacak.

6r2850.png

Belki silinmiştir zaten veriler, bilemem de; bilgisayara takıyorum, Bilgisayarım kısmı bayağı bir kasıyor. Sonra bellek gelip hemen kayboluyor. Aygıt yöneticisinde de yok. Ama gördüğünüz gibi takılı. Hard Disk olarak algılamıyor, iç aksanın tamamı bozuk değil yani usb olduğunun farkında bellek. Ama nasıl düzeltirim bilmiyorum.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Hocam bilgisayarıma geldiğinizde USB bellek kısmında şu depolama alanı çubuğu var mı yok mu kontrol eder misiniz?
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Merhaba,aynı sıkıntı banada oldu yaklaşık 5 6 saat uğraştıktan sonra usb belleği bilgisayara okutmayı başarmıştım.Takılı gözüküyor ama okumuyordu pc.USB format programları ile yapmıştım.Bilgisayar okuduğunda 16 gb lik flashı 2 mb olarak okuyordu biçimlendirme yapınca 14 gb boş alan kaldı.
Eğer USB belleğini kurtarmayı denerseniz Bu linkteki yönergeleri izleyin.Ben 1. Yöntem ile çözdüm.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(30-11-2016 Saat: 22:03)Aurora Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Hocam bilgisayarıma geldiğinizde USB bellek kısmında şu depolama alanı çubuğu var mı yok mu kontrol eder misiniz?

Doluluk oranı yok, zaten orada gözükmüyor. Nadiren oraya gelip gidiyor. G: sürücüsü olduğunu öylelikle öğrendim de ondan sonra diskpart'a girmek aklıma geldi.

@Sezar38 içindeki 10gb veri gidecek ona yanarım
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(30-11-2016 Saat: 22:37)rayray93 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(30-11-2016 Saat: 22:03)Aurora Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Hocam bilgisayarıma geldiğinizde USB bellek kısmında şu depolama alanı çubuğu var mı yok mu kontrol eder misiniz?

Doluluk oranı yok, zaten orada gözükmüyor. Nadiren oraya gelip gidiyor. G: sürücüsü olduğunu öylelikle öğrendim de ondan sonra diskpart'a girmek aklıma geldi.

Hocam yapacak pek bir şey yok gibi galiba çünkü diskiniz farklı bir moda geçmiş olabilir vs.. en iyisi diskpart ile clean yapıp yeni bir part oluşturun. Ama bunu yapmadan önce bütün yöntemleri deneyin, 10 Gigabyte veri hiç te az değil.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(30-11-2016 Saat: 22:41)Aurora Nickli Kullanıcıdan Alıntı:

Hocam yapacak pek bir şey yok gibi galiba çünkü diskiniz farklı bir moda geçmiş olabilir vs.. en iyisi diskpart ile clean yapıp yeni bir part oluşturun. Ama bunu yapmadan önce bütün yöntemleri deneyin, 10 Gigabyte veri hiç te az değil.

Clean yapmıyor zaten enteresan hatalar veriyor. Denedim yani o işi
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(30-11-2016 Saat: 23:49)rayray93 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(30-11-2016 Saat: 22:41)Aurora Nickli Kullanıcıdan Alıntı:

Clean yapmıyor zaten enteresan hatalar veriyor. Denedim yani o işi

Hmm, anlıyorum hocam o zaman bir bilgisayarcıya götürün derim. Zira burada bu kadar profesyonel uzmanlar bulamayabilirsiniz. Hem öylesi daha iyi olur.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Hocam cumartesi size gerekli programı atacağım arama yapmam gerek işinize yaracağına eminim
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(01-12-2016 Saat: 19:38)Sezar38 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Hocam cumartesi size gerekli programı atacağım arama yapmam gerek işinize yaracağına eminim

Bekliyorum, içindeki verileri kurtarabilirsem müthiş bir sonuç olur. Olmuyorsa formatlarız bir şekilde, fakat 12gb ve üstü USB belleklerde sürekli olan bir şey olduğu için tekrar olmayacağı kesin değil. Korkuyla kullanmak var yani. Keşke kurtarılsa o veriler. 10GB dosya tekrar indirilecek en ufak bir format attığımda. Tekrar bulunabilecekleri de aşina
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Selam şimdi yapacakların ; Windows + R tuşlarına basarak cmdyi aç 

''list disk'' yaz
''select disk 1 (mesela listede usb nerede gözüküyorsa onu yaz)
seçtikten sonra

''attributes disk clear readonly'' yazman yeterli olacaktır.

--

Sorun hala devam ederse farklı sitelerden çözüm aramaya çalış sonuç alamadığın takdirde

Biçimlendirme kısmına gelip ''Aygıt varsayılanına sıfırla'' de FAT32 'dan varsayılan değerine dönecektir.

BOL ŞANS :D (bu arada şunu'da ekleyeyim donanımsal bir zarar geldiği takdirde verilerini kurtarma şansın olmayacak umarım donanımsal bir sorun yoktur.)
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(03-12-2016 Saat: 02:00)Ripbyrustavi02 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Selam şimdi yapacakların ; Windows + R tuşlarına basarak cmdyi aç 

''list disk'' yaz
''select disk 1 (mesela listede usb nerede gözüküyorsa onu yaz)
seçtikten sonra

''attributes disk clear readonly'' yazman yeterli olacaktır.

--

Sorun hala devam ederse farklı sitelerden çözüm aramaya çalış sonuç alamadığın takdirde

Biçimlendirme kısmına gelip ''Aygıt varsayılanına sıfırla'' de  FAT32 'dan varsayılan değerine dönecektir.

BOL ŞANS :D  (bu arada şunu'da ekleyeyim donanımsal bir zarar geldiği takdirde verilerini kurtarma şansın olmayacak umarım donanımsal bir sorun yoktur.)

İşe yaramadı bu da. Onay verse de sonuç yok
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
GetDataBack programı ile dosyaları kurtardım, masaüstüne attım. Sorunu yaşayanlar olursa bu programı kullanabilirler. Arama-kurtarma işlemi 1-2 saat sürüyor yalnız. Bilgisayarınızı etkilemez tahminimce
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 9 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping