(01-09-2013 Saat: 21:54)Neon Blazer Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Sayısal ?
Tam Olarak Dersler :
Nesne Tabanlı Programlama
Veritabanı
Gelişmiş İnternet Uygulamaları
Sistem Bakım ve Onarım
Elektronik Uygulamaları
Bilgisayarlı Devre Tasarımı
Sistem Kontrol Uygulamaları
Sunucu İşletim Sistemi ve
Ağ Güvenliği
Web Tasarım ve Programlama
Grafik ve Animasyon
İnternet Programcılığı
Veritabanı Organizasyonu
Ağ Sistemleri ve Yönlendirme
Sunucu İşletim Sistemi
E-posta Sunucu
Açık Kaynak İşletim Sistemi
Mesleki Yabancı Dil
Yanlış.Bunlar her okulda açılmaz.Kontejan meselesi.Kaldı ki bunların tamamı görülmüyor.Bölümden sonra alan seçimi var.Misal direk kendimden örnek vereyim.Bilişim Teknolojinleri alanını kazandım.10. sınıfta bilişim teknolojiye dair en temel şeyleri öğreniyorsunuz.Mesela bir kasanın parçalarını tanımakla başlıyor.Söküp defalarca takıyorsunuz 1 yıl içinde.Sonra visual studio ortamında siyah ekran diyede tabir ettiğimiz o konsolda uygulamalar yazıyorsun.Programlamaya geçmeden mantığı en iyi orada öğrenirsin.Onunda öncesinde algoritma ve akış diyagramları var.Flowcart adlı programlama ile ilk karşılaştığında zor gelsede yavaş yavaş mantığı kavrıyorsun.Genel olarak döngü şeklinde sürüyor bu.Sonrasında alan seçimleri başlıyor.Kendimden örnek vererek anlatayım.Önümde 3 alan vardı.4. alanımız Programlamaydı ama onun için yeterli sayıda başarılı öğrenci yoktu sınıfımızda o nedenle o alan açılmadı.Geriye 3 alan kaldı.Ağ sistem ve Bakım.Teknik Servis.Web Programlama.Bende programlamadan sonra en yüksek puanda olduğu için web programlamayı seçtim.Birazda ilgi alanımda olduğu için.Şuanda ne dersleri görüyoruz;
Haftada 4 saat grafik tasarım.Birinci dönem fireworks ile vektörel çizimler yaptık.2. dönem flash ve as2-3 kodlamalarına başladık.Bu senede photoshop'a giriş yapıcaz.
Haftada 10 saat web programlama;HTML ile başlayan bu serüvene CSS ekleniyor.Hani css te herşeyi biliyorum diyenler varya onların tamamı yalan.Şuanda css3 'ünde çıkması ile birlikte, css kodlarının tamamının toplamı 3 cilt ansiklopedi kalınlığında kitap eder.Daha 3 satırı ezberleyemeyen adamlar nasıl bu kadar kodu aklında tutsun? Okulda temel tasarım için gerekli olanları öğretirler.Onun haricinde çok fazla css var.Kenarlık ovalleştirmeden tut, hoverda yavaşlama efektlerine kadar.Sonrasında ASP.NET yada PHP 'ye giriş yapıyorsunuz.Sınıfın çoğunluk isteğine göre.Bizde önce ASP.NET istendi ama bu senede mecburi olarak php görülecek.Onun dışında herhangi bir jquery olsun, ajax olsun dersleri verilmiyor.Ayrıyetten kendi çabalarınla öğreniyorsun.
Paket Program dersi var 10. sınıfta oradada microsoft office 'in programlarının tamamını öğreniyorsun.
Onun dışında açık kaynak kodlu işletim sistemleri dersi var.Ama bu seçmeli bir ders.Oradada pardus linux gibi açık kaynak kodlu işletim sistemlerini kullanıyorsun.Tabi herşey yine siyah ekran diye nitelendirdiğimiz windows taki cmd şeklinde başlıyor.
İşin sistematiği bu gelelim devamına;
Bu esnada hiçbir sayısal ders görmediğin gibi üniversite giriş sınavlarındada matematik oranı yüksek tutuluyor diğer tüm sınavlarda oldğu gibi.Bunun için meslek okuyan her bireyin iyi bir yer kazanması için ya çok çalışması gerekiyor yada dershaneler gibi eğitim alanlarından destek alması gerekiyor.
“Mazlumun zalimden öcünü alacağı gün,
şüphesiz zalimin zulmettiği günden daha çetin olacaktır !"
Hz. Ali (r.a)
Kuş ölür, sen uçuşu hatırla...