Konuyu Oyla:
  • Toplam: 1 Oy - Ortalama: 5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Teknik bir Lisede Bilişim ve Teknolojileri Alanı?
Öncelikle merhabalar,

Bu gün aklıma takılan bir şey oldu, teknik bir liseye yazılacağım. Ve 10. Sınıfta bölüm seçeceğim, seçeceğim bölüm bilişim ve teknolojileri alanı, ppuanımı sorarsanız düşük. 286, ve bir Anadolu lisesine giremiyorum. Ama zaten amacım buydu, internette bazı sîtelerde araştırma yaptım, çoğu kişi bulaşmayın diyor bu da bende şüphe uyandırdı. Sayısal ağır basıyormuş sanırsam. Ben o bölümde neler öğreneceğim? Kodlama dillerimî? Photoshop vs. Gibi programları da kapsıyor mu? Bîlen
Birisi beni aydınlatabilir mi? Liseye geçmemiş olanlar lütfen yorum yapmasınlar..

Yanlış yazmış olabilirim ıpod ile erişim sağlıyorum affedîn..
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Excel, word, ps, powerpoint, dreamweawer gibi programlar.

Õzellikle Microsoft Office Programları Ağır Basıyor.

İşletim sistemleri, cmd, oyun yapma vs. De var.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(01-09-2013 Saat: 21:15)Neon Blazer Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Excel, word, ps, powerpoint, dreamweawer gibi programlar.

Õzellikle Microsoft Office Programları Ağır Basıyor.

İşletim sistemleri, cmd, oyun yapma vs. De var.

Okul değil o bildiğin eğlence mekanı olmuş :D Sayısalın kötümü?
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Sayısal ?

Tam Olarak Dersler :

Nesne Tabanlı Programlama
Veritabanı
Gelişmiş İnternet Uygulamaları
Sistem Bakım ve Onarım
Elektronik Uygulamaları
Bilgisayarlı Devre Tasarımı
Sistem Kontrol Uygulamaları
Sunucu İşletim Sistemi ve
Ağ Güvenliği
Web Tasarım ve Programlama
Grafik ve Animasyon
İnternet Programcılığı
Veritabanı Organizasyonu
Ağ Sistemleri ve Yönlendirme
Sunucu İşletim Sistemi
E-posta Sunucu
Açık Kaynak İşletim Sistemi
Mesleki Yabancı Dil
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Teşekkür ederim, sayısalım berbat. Ve tam benlik bir bölümmüş.:))
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Sayısalın berbatsa tavsiye etmem.
GÖREVİNİ BIRAKTI
Önce AHLAK ve MANEVİYAT

Hakk’ın tesisi için çalışmamakla Batıl’ın hakimiyeti için çalışmak arasında fark yoktur.

Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN

TÜM KONULARIM

Başaɾının içeɾiğindeki en önemli, biɾicik malzeme, insanlaɾla nasıl geçineceğini iyi bilmektiɾ. / Theodore Roosevelt
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(01-09-2013 Saat: 21:54)Neon Blazer Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Sayısal ?

Tam Olarak Dersler :

Veritabanı
Sistem Bakım ve Onarım
Elektronik Uygulamaları
Ağ Güvenliği
Grafik ve Animasyon
İnternet Programcılığı
Veritabanı Organizasyonu
Sunucu İşletim Sistemi
E-posta Sunucu
Mesleki Yabancı Dil

Yanlış.Bunlar her okulda açılmaz.Kontejan meselesi.Kaldı ki bunların tamamı görülmüyor.Bölümden sonra alan seçimi var.Misal direk kendimden örnek vereyim.Bilişim Teknolojinleri alanını kazandım.10. sınıfta bilişim teknolojiye dair en temel şeyleri öğreniyorsunuz.Mesela bir kasanın parçalarını tanımakla başlıyor.Söküp defalarca takıyorsunuz 1 yıl içinde.Sonra visual studio ortamında siyah ekran diyede tabir ettiğimiz o konsolda uygulamalar yazıyorsun.Programlamaya geçmeden mantığı en iyi orada öğrenirsin.Onunda öncesinde algoritma ve akış diyagramları var.Flowcart adlı programlama ile ilk karşılaştığında zor gelsede yavaş yavaş mantığı kavrıyorsun.Genel olarak döngü şeklinde sürüyor bu.Sonrasında alan seçimleri başlıyor.Kendimden örnek vererek anlatayım.Önümde 3 alan vardı.4. alanımız Programlamaydı ama onun için yeterli sayıda başarılı öğrenci yoktu sınıfımızda o nedenle o alan açılmadı.Geriye 3 alan kaldı.Ağ sistem ve Bakım.Teknik Servis.Web Programlama.Bende programlamadan sonra en yüksek puanda olduğu için web programlamayı seçtim.Birazda ilgi alanımda olduğu için.Şuanda ne dersleri görüyoruz;

Haftada 4 saat grafik tasarım.Birinci dönem fireworks ile vektörel çizimler yaptık.2. dönem flash ve as2-3 kodlamalarına başladık.Bu senede photoshop'a giriş yapıcaz.

Haftada 10 saat web programlama;HTML ile başlayan bu serüvene CSS ekleniyor.Hani css te herşeyi biliyorum diyenler varya onların tamamı yalan.Şuanda css3 'ünde çıkması ile birlikte, css kodlarının tamamının toplamı 3 cilt ansiklopedi kalınlığında kitap eder.Daha 3 satırı ezberleyemeyen adamlar nasıl bu kadar kodu aklında tutsun? Okulda temel tasarım için gerekli olanları öğretirler.Onun haricinde çok fazla css var.Kenarlık ovalleştirmeden tut, hoverda yavaşlama efektlerine kadar.Sonrasında ASP.NET yada PHP 'ye giriş yapıyorsunuz.Sınıfın çoğunluk isteğine göre.Bizde önce ASP.NET istendi ama bu senede mecburi olarak php görülecek.Onun dışında herhangi bir jquery olsun, ajax olsun dersleri verilmiyor.Ayrıyetten kendi çabalarınla öğreniyorsun.

Paket Program dersi var 10. sınıfta oradada microsoft office 'in programlarının tamamını öğreniyorsun.

Onun dışında açık kaynak kodlu işletim sistemleri dersi var.Ama bu seçmeli bir ders.Oradada pardus linux gibi açık kaynak kodlu işletim sistemlerini kullanıyorsun.Tabi herşey yine siyah ekran diye nitelendirdiğimiz windows taki cmd şeklinde başlıyor.

İşin sistematiği bu gelelim devamına;

Bu esnada hiçbir sayısal ders görmediğin gibi üniversite giriş sınavlarındada matematik oranı yüksek tutuluyor diğer tüm sınavlarda oldğu gibi.Bunun için meslek okuyan her bireyin iyi bir yer kazanması için ya çok çalışması gerekiyor yada dershaneler gibi eğitim alanlarından destek alması gerekiyor.
“Mazlumun zalimden öcünü alacağı gün,
şüphesiz zalimin zulmettiği günden daha çetin olacaktır !"
Hz. Ali (r.a)

Kuş ölür, sen uçuşu hatırla...
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(02-09-2013 Saat: 12:26)TaaRRuz Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(01-09-2013 Saat: 21:54)Neon Blazer Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Sayısal ?

Tam Olarak Dersler :

Veritabanı
Sistem Bakım ve Onarım
Elektronik Uygulamaları
Ağ Güvenliği
Grafik ve Animasyon
İnternet Programcılığı
Veritabanı Organizasyonu
Sunucu İşletim Sistemi
E-posta Sunucu
Mesleki Yabancı Dil

Yanlış.Bunlar her okulda açılmaz.Kontejan meselesi.Kaldı ki bunların tamamı görülmüyor.Bölümden sonra alan seçimi var.Misal direk kendimden örnek vereyim.Bilişim Teknolojinleri alanını kazandım.10. sınıfta bilişim teknolojiye dair en temel şeyleri öğreniyorsunuz.Mesela bir kasanın parçalarını tanımakla başlıyor.Söküp defalarca takıyorsunuz 1 yıl içinde.Sonra visual studio ortamında siyah ekran diyede tabir ettiğimiz o konsolda uygulamalar yazıyorsun.Programlamaya geçmeden mantığı en iyi orada öğrenirsin.Onunda öncesinde algoritma ve akış diyagramları var.Flowcart adlı programlama ile ilk karşılaştığında zor gelsede yavaş yavaş mantığı kavrıyorsun.Genel olarak döngü şeklinde sürüyor bu.Sonrasında alan seçimleri başlıyor.Kendimden örnek vererek anlatayım.Önümde 3 alan vardı.4. alanımız Programlamaydı ama onun için yeterli sayıda başarılı öğrenci yoktu sınıfımızda o nedenle o alan açılmadı.Geriye 3 alan kaldı.Ağ sistem ve Bakım.Teknik Servis.Web Programlama.Bende programlamadan sonra en yüksek puanda olduğu için web programlamayı seçtim.Birazda ilgi alanımda olduğu için.Şuanda ne dersleri görüyoruz;

Haftada 4 saat grafik tasarım.Birinci dönem fireworks ile vektörel çizimler yaptık.2. dönem flash ve as2-3 kodlamalarına başladık.Bu senede photoshop'a giriş yapıcaz.

Haftada 10 saat web programlama;HTML ile başlayan bu serüvene CSS ekleniyor.Hani css te herşeyi biliyorum diyenler varya onların tamamı yalan.Şuanda css3 'ünde çıkması ile birlikte, css kodlarının tamamının toplamı 3 cilt ansiklopedi kalınlığında kitap eder.Daha 3 satırı ezberleyemeyen adamlar nasıl bu kadar kodu aklında tutsun? Okulda temel tasarım için gerekli olanları öğretirler.Onun haricinde çok fazla css var.Kenarlık ovalleştirmeden tut, hoverda yavaşlama efektlerine kadar.Sonrasında ASP.NET yada PHP 'ye giriş yapıyorsunuz.Sınıfın çoğunluk isteğine göre.Bizde önce ASP.NET istendi ama bu senede mecburi olarak php görülecek.Onun dışında herhangi bir jquery olsun, ajax olsun dersleri verilmiyor.Ayrıyetten kendi çabalarınla öğreniyorsun.

Paket Program dersi var 10. sınıfta oradada microsoft office 'in programlarının tamamını öğreniyorsun.

Onun dışında açık kaynak kodlu işletim sistemleri dersi var.Ama bu seçmeli bir ders.Oradada pardus linux gibi açık kaynak kodlu işletim sistemlerini kullanıyorsun.Tabi herşey yine siyah ekran diye nitelendirdiğimiz windows taki cmd şeklinde başlıyor.

İşin sistematiği bu gelelim devamına;

Bu esnada hiçbir sayısal ders görmediğin gibi üniversite giriş sınavlarındada matematik oranı yüksek tutuluyor diğer tüm sınavlarda oldğu gibi.Bunun için meslek okuyan her bireyin iyi bir yer kazanması için ya çok çalışması gerekiyor yada dershaneler gibi eğitim alanlarından destek alması gerekiyor.

Umarım bizim sınıfımızda web programlama alanı açılır. Ben dediğim gibi çok başarılı değilim, zaten 10. Sınıfta oluyor alan seçimi galiba, o yüzden 9. Sınıfta kendi temelimi atmalıyım. Ama sayısalım kötü bu yorumlar içimde kötü bir his oluşturdu. Ama istediğim ve hedefim olan tek bölüm bu..:( (Bu arada çok teşekkür ederîm, gayet iyi anladım taşlar yerine oturdu diyebilirim.)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Büyük bir ihtimalle okula yazılacağım. Konuda yardımcı olan herkese teşekkür ederim.:)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 4 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping