Konuyu Oyla:
  • Toplam: 1 Oy - Ortalama: 3
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Berat Kandliniz Mübarek Olsun..
03ed37ae2c1226c43f106a0709716643.jpg

Merhaba Destek.10tl.net ailesi, herkesin berat kandili mübarek olsun ^_^..

Not ;

Bu gün bu yıl ölecekler belli olacakmış, Rabbimiz tarafından..

Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
saol kardeşim seninde hepinizin tüm duaları kabul olur inşallah
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
İnşAllah güzel kardeşim :).
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
sağol kardeşim seninde Kandilin mübarek olsun :)
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Teşekkür ederim kardeşim ^_^..
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Teşekkürler sizin de mübarek olsun.Bu gece bu yıl ölecekler belli oluyormuş diye bişey yok.Bu gece bir yıl boyunca herkesin neler yapacağı bir yılını nasıl geçireceği belli oluyor.O yüzden çok dua edelim ki hayırlı bir yıl geçirelim inşallah.
GÖREVİNİ BIRAKTI
Önce AHLAK ve MANEVİYAT

Hakk’ın tesisi için çalışmamakla Batıl’ın hakimiyeti için çalışmak arasında fark yoktur.

Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN

TÜM KONULARIM

Başaɾının içeɾiğindeki en önemli, biɾicik malzeme, insanlaɾla nasıl geçineceğini iyi bilmektiɾ. / Theodore Roosevelt
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
L34DRi ;

Öncelikle teşekkür ederim ^_^. Bunu bana annem söyledi, o söylediyse öyledir muhtemelen ^_^.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Sizinde Kandiliniz Kutlu Olsun .

Benim Bildiğime Göre de Şöyle ;
Bu Yıl İçerisinde Ölecekler Özel Bir Deftere İsimleri yazılırmış .
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Alıntı:Âişe vâlidemiz, Peygamber efendimizin Berât gecesinde, sabaha kadar ibâdet ettiğini görünce sordu:

- Yâ Resûlallah, Allahü teâlânın en sevgili kulusun! Buna rağmen niçin bu kadar kendini yoruyorsun?

Peygamber efendimiz şöyle cevap verdi:

- Ey Âişe, ben şükredici kul olmıyayım mı? Ey Âişe, sen bu gecede, ne olduğunu bilir misin?

Âişe vâlidemiz tekrar sordu:

- Bu gecenin diğer gecelerden üstünlüğü nedir yâ Resûlallah?

Peygamber efendimiz şöyle cevap verdi:

- Bu sene içinde doğacak her çocuk, bu gece deftere geçirilir. Bu sene içinde öleceklerin isimleri bu gece özel deftere yazılır. Bu gece herkesin rızkı tertip edilir. Bu gece herkesin ameli ve işleri Allahü teâlâya arz olunur.

Bir kimse, evinden ayrılıp yolculuğa çıkar. Hâlbuki, onun adı yaşıyanlar defterinden, ölüler defterine geçirilmiştir.

Gâfil olmamalı, bu geceyi mutlaka ihyâ etmelidir. Kazâ namazı kılmalı, Kur'ân-ı kerîm okumalı, duâ, tevbe etmeli, sadaka vermeli, müslümanları sevindirmelidir. Bunların sevâbını ölülere de göndermelidir.

Bu gecelere saygı göstermek, günâh işlememekle olur.

Bu gece, Allahü teâlânın ihsân ettiği bütün ni'metlere şükretmeli, yapılan hatâlar, günâhlar için de tevbe istigfâr etmeli, Cehennem ateşinden kurtulmayı istemelidir.

"Yâ Rabbî, bize dünya ve âhıret saâdeti ihsân eyle, bize hidâyet verdikten sonra, kalblerimizi kaydırma" diye duâ etmelidir.

Diğer bir Ayeti Kerimede ise Berat Gecesi"ni idrak eden herkes, Yüce Allah"ın Kur"an-ı Kerim"deki; “De ki: “Ey kendilerinin aleyhine aşırı giden kullarım! Allah"ın rahmetinden ümidinizi kesmeyin. ŞüphesizAllah bütün günahları affeder. Çünkü O,çok bağışlayan, çok merhamet edendir” müjdesinin farkına vararak kendi özüne dönmeli, ümitlerini canlandırmalı,bağışlama ve bağışlanma duygularını güçlendirmelidir.

KAYNAK
GÖREVİNİ BIRAKTI
Önce AHLAK ve MANEVİYAT

Hakk’ın tesisi için çalışmamakla Batıl’ın hakimiyeti için çalışmak arasında fark yoktur.

Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN

TÜM KONULARIM

Başaɾının içeɾiğindeki en önemli, biɾicik malzeme, insanlaɾla nasıl geçineceğini iyi bilmektiɾ. / Theodore Roosevelt
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Seninde kareşim,sağolasın :)
10TR.NET Yardım istekleriniz için Ö.M atabilirsiniz.
Saçma Konu Ve Başlıklara Destek YOK!
Metars Theme V1.0
Stloje Theme V1.0
WMCAMP
Alışveriş İndex Tasarımı
Henry İndex Tasarımı

Bence bu ülkede herkes bilgisayar programlamayı öğrenmeli. Bir bilgisayar dili öğrenmeli. Çünkü bu, insana nasıl düşüneceğini öğretiyor. Ben bilgisayar bilimini bir sosyal bilim olarak görüyorum. Bu herkesin öğrendiği bir şey olmalı.
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Aynen öyle ^_^..
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
senine kandilin kutlu olsun kardeşim benim ^_^
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Sağolasın kardeşim ^_^..
Ara
Cevapla PGM