14-12-2021 Saat: 17:37
(09-01-2019 Saat: 15:55)ibrahimykr Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Arkadaşın anlattıkları yöntemleri 3 sene önce yapıyorduk, biz de lakin şuan bu yöntemlerin hiç biri çalışmıyor açıkların hepsi 'var' gibi görünse de yok, resep/kapsıyor dışı milimum hack ile uğraşan insanlar Shell açıklarının artık sonlara doğru gittiğini yerini script'e bıraktığını bilir nitekim Shell benim için 566,290,RC x upload'tan sonra bitti. Şuan da en etkili Hack yöntemi programsal değil de social manager, veya sosyal hacker olarak adlandırılan yöntemdir. Yöntem demişken bu arkadaşlar programları etkin bir şekilde kullanmak dışında yutturmayı, enjecte etmeyi daha uygun buluyor! Bana kalırsa arkadaşı(mız)'ın bulduğu yöntemler burası için geçerli değil, şu free host Siteler de ise yarayabilir. Sosyal mühendislik demişken nedense insanların aklına keylogger geliyor buda beni 2008'e götürüyor. Bu arada saygılarlaMerhaba dostum eski konularımı incelerken yorumuna denk geldim o zamanlar görmemiştim. Anlattığım olay geçerliydi maalesef fakat sistem ehcp kullandığı için özel bir config istiyordu. Bende yurtta kalıyordum o sıralar pek kovalamadım arkasını. Shell falan sokabiliyordun fakatiİşin ipini koparan kısmını halletmek için uğraş istiyordu. Yoksa kolayca Alpha'da giriyordu sunucuya c99'da. Bazı sistemler için bu anlattığım şeyler hala mümkün çünkü yenilik denen şey firmalarda. Diyelim 200 tane whm var 50 tanesi 2015-2016'da güncelleme almış en son. sqlmap atıyorsun siteye tak diye indiriyor çekiyorsun sql url filtresi bile yok adamlarda. Haliyle işlem yapması da kolay oluyor. Diğer kısımlara gelirsek evet haklısın günümüzde sistemlerin gelişmişliğinden dolayı en en en yetkili hack yöntemi sosyal mühendislik. Ben 2020 yılında tam anlamıyla bağımı kestim bu işlerden birkaç yasal problemden dolayı. Yarın tekrar başlayacak olsam sosyal mühendislikten ilerlerim. Yine instagram hesabı vururken 2Fac açık hesapları sosyal mühendislik ile ele geçirirdik. illeg4lizm turksecurity redhatz cyberizm ajanlar hepsine selam olsun güzel günlerdi.