01-01-2018 Saat: 16:48
(Son Düzenleme: 01-01-2018 Saat: 16:49, Düzenleyen: La Fontaine.)
[/b]Grafikte kendimi geliştirmek için nereden başlamalıyım?[/b]
Nerden Başlamalıyım?
|
01-01-2018 Saat: 16:48
(Son Düzenleme: 01-01-2018 Saat: 16:49, Düzenleyen: La Fontaine.)
[/b]Grafikte kendimi geliştirmek için nereden başlamalıyım?[/b]
01-01-2018 Saat: 17:00
Pattern, texture, brush gibi kavramları öğren.
Renk uyumu üzerine çalış.Color Correction'da düzgün ayarlar vermeyi öğrenirsin zamanla. Birde font seçimide çok önemli.
01-01-2018 Saat: 17:10
Ben kendi kendime öğrendim yazdım google'ye photoshop indir diye cs5 ile başladım sonra cs6 sonra cc ye geçtim ilkte sadece yazı yazmayı falan biliyordum psd dosyalarını inceleyerek kendimi geliştirdim ara sıra videolara da bakmayı unutmadım.
→ Bana ulaşmak için / http://english.10tl.net
Mybb • PHP • VB.NET • HTML • CSS • MySQL
Eğer eleştiriden korkuyorsanız, dünyadan hiçbir şey yapmadan geçip gideceksiniz demektir.
http://destek.10tl.net/showthread.php?tid=93853
http://destek.10tl.net/showthread.php?tid=91739 Görsel zekan olduğunu düşünüyorsan videolarla ilerlemeni tavsiye ederim
01-01-2018 Saat: 17:37
Önerebileceğim şey deneme - yanılma tekniği ilk başta çok kötü tasarımlar çıkartabilirsin hepimiz öyle başladık. Ama önemli olan hevesini kaybetmemen çünkü hızlı olacak bir iş değil belki 1 ayda ,belki 5 ayda güzel içerikler çıkarırsın, belki 1 yılda çalışmana göre değişir.
01-01-2018 Saat: 20:22
Böyle düşünürsen bir şey elde edemezsin bence. Grafik birçok alanı kaplıyor. Sen bir şeyi yapabilirsen devamı azmin varsa getirebilirsin. Birçok çalışma yap basit basit daha sonra videolar izleyebilirsin (ben video izlememiştim) sorunun olursa buraya sorarsın, tasarım isteklerine bakarsın bol bol hep aynı tarzda yapma ama farklı farklı yap. Flat tasarımlara bakıp ilham alabilirsin, dribbble'a göz atabilirsin, resources'lere mutlaka bak oradan meteryaller alabilirsin (daha sonra da kendi meteryalini yaparsın).
01-01-2018 Saat: 20:33
İlk önce önerim yapabildiğin işten devam etmen. Benim en büyük sorunum diyebilirim fakat eğer benim gibi yaparsan da photoshop üzerinden yapabileceğin tüm çalışma türlerini öğrenmiş olursun :)
Mesela bazı insanların çizimi iyidir illüstrasyon tarzı çalışmalar ortaya çıkarır, bazı insanların göz zevki daha iyidir genellikle tasarım yapar, bazıları simetriye çok takar forum gibi internet sitelerinin temalarıyla uğraşırlar. Tabii bunlarla sınırlı değil grafik heykel veya 3d tasarlama gibi şeyleri de içine alır :) Sana tavsiyem videolar üzerinden ilerlemeden önce kendin bir şeyler çıkarmayı dene. Örneğin Photoshop'ta kullanabileceğin efekt kısımları var. Bulanıklaştırma, keskinleştirme gibi vs. vs. Güzel bir manzara bul üzerinde efekt çalışmaları yap göz zevkini geliştir. Renk uyumlarını araştır (bkz: colorhunt) onlara göre güzel uyumlar yakalamaya çalış. Canlı bir hayvanı çizmeye başla diyeceğim fakat bu son aşamalarda daha başarılı olur. Bu nedenle çizilmiş maskot çizimlerinin üstünden git orijinali ile karşılaştır. - Fakat efekt yapmak istiyorum, benim çizimle ne işim olur kardeşim diyorsan buraya hiç bulaşma es geç, okuma :D - Photoshop'u az çok öğrendikten sonra neyin nerde olduğunu kavrıyorsun ve elin cidden hızlılaşıyor. Sonrasında video izlemeye başlayabilirsin. Fakat videolarda seni kısıtlar. Önemli olan senin hayal gücündür. Fakat başlarda ilham almak önemli. Tavsiye edebileceğim Alper Süzgün var. Manipülasyon tarzı gayet güzel çalışmaları var mesela. Site tasarımlarında ise önerebileceğim yer Behance. Burada güzel çalışmalar var gözatabilirsin. Ben gelişme sırasında 2-3 video izlemişimdir kendin öğrenirsen daha kolay yapabiliyorsun ve kesinlikle ümidini kesme çünkü bu işe başlayıp zaman geçirdikten sonra "iyiki başlamışım yaa" diyorsun. Mesela şu an okulumun tasarımlarını ben yapıyorum, aylık para alabileceğim baskıcı tasarımcılığı işini düşünüyorum şu an konuşma aşamasındayız. Sıkıntın olduğunda yardımcı olurum :) & digital artist
sans toi les émotions d’aujourd’hui ne sont que la peau morte des émotions d’autrefois.
01-01-2018 Saat: 22:47
Ben fireworks ile başladım bir kaç ay önce şimdi cs4 ile teker teker devam ediyorum. Video izliyorum ve uyguluyorum. Ha birde sonradan cayacaksan hiç başlama
Denetleme Ekibi Lideri: 22-06-2018 - ....
|
« Önceki Konu | Sonraki Konu »
|