Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
AntiVirüs Programı
Arkadaşlar internetde biraz araştırma yaptım avastı önerdiler ve şuanda avast kuruyorum sizce kastırmayan ve düzenli bir şekilde çalışan ücretsiz bir program varsa söylermisiniz? önerileriniz nelerdir hangi programı kullanmalıyım?
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Anti virüs programı bilgisayarına yarardan çok zarar veriyor.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
360 Total Security kullanıyorum ahım şahım değil hafta da 1 bakım yaptırıyorum zaten öyle bilgisayarını yormuyor gayet güzel.
Bana ulaşmak için / http://english.10tl.net

MybbPHPVB.NETHTMLCSS MySQL                                    

Eğer eleştiriden korkuyorsanız, dünyadan hiçbir şey yapmadan geçip gideceksiniz demektir. 
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(27-01-2018 Saat: 11:50)* A w P * Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Anti virüs programı bilgisayarına yarardan çok zarar veriyor.
Hayır,zarar vermiyor ben önceden de kullanıyordum hiçbir zararı yok virüslerden karşı koruyor.

(27-01-2018 Saat: 14:25)Hamid-i Ensar Nickli Kullanıcıdan Alıntı: 360 Total Security kullanıyorum ahım şahım değil hafta da 1 bakım yaptırıyorum zaten öyle bilgisayarını yormuyor gayet güzel.
Dediğinizi indiriyorum hocam memnun kalırsam kullanmaya devam edeceğim.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Kendi bilgisayarının virüs programı kendin olmalısın.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
en iyisi kaspersky antivirüs - free sürümüde var bence bunu indir

Kod:
https://www.kaspersky.com.tr/free-antivirus
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(27-01-2018 Saat: 14:39)* A w P * Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Kendi bilgisayarının virüs programı kendin olmalısın.

AwP doğru söylüyor. En iyi antivirüs kendinsindir.

Antivirüsler anlık olarak koruyamaz. Bir örnek verirsek eğer eskiden Crypter kodluyorduk. 

Yeni ve güncel bir crypter ile istenilen virüsü, en güncel antivirüs sürümlerinden kaçırıyorduk.

FUD (gizlenmiş) bir virüs, Antivirüs değil İnternet Security full + full güvenlikleri açık olsa bile, FUD'lanılan virüsü görmüyor hatta çalışmasına izin veriyor.

Taa ki birisi o virüsü "virustotal" tarzı sitelerden upload edene kadar. Upload ettikten sonra temiz gösterir hepsi belki fakat anında o dosya, antivirüs şirketlerine kopya olarak gidiyor ve onlar hiç vakit kaybetmeden içeriğine bakarak zararlı yazılım olduğunu anlıyor ve güncelleme atıyor.

Bu süre zarfında hedef kişi, sizin bilgisayarda ki bütün bilgileri çalıyor veya zarar veriyor.

Yakalanma süresi, antivirüs yazlım personellerinin hızına, çalışma potansiyeline ve içeriğine göre değişiklik gösteriyor.

Yani virüs olduğu tespit edilen zararlı yazılım, güncelleme getirene kadar bazı virüsleride deşifre ederek toplu bir şekilde güncelleme alanına ekliyor.

Bu süre en fazla 3-5 gün sürüyor. Bazı antivirüsler ise 10 gün hatta 1 ay bile sürebiliyor. Şuanda en hızlı yakalayanlar NOD32, Avira ve Kaspersky şirketleridir.

Bu nedenle antivirüsler, hiçbir zaman gerçek anlamda koruyamazlar.

Sana çok güzel bir fikir vereyim onu uygula hayatında virüs diye birşey bilmezsin;

Sırasıyla,
  • Öncelikle güzel bir format at.
  • Bütün donanım,yazılım,microsoft güncellemelerini yap.
  • Bildiğin ve güvendiğin yazılımları kur.
  • Adobe Flash, Java, Chrome vs.. gibi önemli yazılımlarıda kur.
  • Masaüstü arkaplanı olsun, simgelerin yerleri olsun bütün herşeyi tam teçhizatlı bir şekilde düzenle.
  • Daha sonra Deepfreeze kur. Full sürümleri forumlarda mevcut. (Yeni sürümlerin crack işlemi biraz zor, söylenenleri dikkatlice uygula veya araştır.)
  • Tam güvenlik istiyorsan (kaç sürücün varsa) hepsini koruma altına al.
  • Eğer bunda zorlanırım dersen, harddisk boyutuna göre 3 adet disk oluştur. (C, D, E gibi)
  • D sürücüsünde bütün yedeklerin olsun, E sürücüsünüde geçici depo olarak adlandır.
  • Deepfreeze tarafından C ve D sürücüsünü korumaya al E 'yi alma.
  • Sonra şifre falan ekle Deepfreeze'e.
  • Aktif hale getirdikten sonra reset at ve artık nerde ne kadar tehlikeli veya ucuz virüs varsa eğlenmene bak.
Şuan bile hiçbir virüs, Deepfreeze'i aşamaz. Ancak şifresini kaldırır oda resetten sonra belli olur zaten. Tekrar korumaya alıp resetlersin.

Tabi burda ki ince çizgi şudur ki ;

Deepfreeze, yerleşik koruma yapmaz. Yani bir virüsü "kardeş virüs bu silem mi ?" gibi birşey söz konusu bile değildir. Bu nedenle o an açmış olduğun virüs aktif olur ve keyloger veya RAT virüsüyse yazdığın kelimeler (şifreler vs.) virüsü oluşturan adama gider haliyle hacklenirsin.

Tabi resetten sonra virüs diye birşey kalmaz fakat reset atana kadar virüs çalışır. 

Bununla ilgili geniş çaplı bir güvenlik konusu açıcam inşaAllah. Şimdilik önereceğim, şüphelendiğiniz dosyaları indirmeyin veya açmayın. VMware (XPMode, Virtualbox, Qemu, VirtualPC, Sandboxie) tarzında programlar kullanarak, şüphelendiğiniz dosyayı bu programlar üzerinden çalıştırın ve Process Hacker tarafından takip edin şüpheli mi değil mi diye ! 

Bu konuyla ilgili geniş detay halinde bir konu açıcam bu ara.

Son olarak hiçbir şekilde antivirüslere güvenmeyin. Kasmaktan başka hiçbir işe yaramazlar. 

Deepfreeze aktif olduğu sürece hiçbir virüs kalıcı olamaz. Çünkü her resette bir simulasyon işletim sistemi açarak orjinal işletimi çalıştırmaz.

Haliyle de her resette, yapılan tüm ayarlar, silinen dosyalar (geri gelir), yüklenen yeni (zararlı zararsız) yazılımlar tamamen eski haline döner.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(27-01-2018 Saat: 17:06)RawSecurity Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(27-01-2018 Saat: 14:39)* A w P * Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Kendi bilgisayarının virüs programı kendin olmalısın.

AwP doğru söylüyor. En iyi antivirüs kendinsindir.

Antivirüsler anlık olarak koruyamaz. Bir örnek verirsek eğer eskiden Crypter kodluyorduk. 

Yeni ve güncel bir crypter ile istenilen virüsü, en güncel antivirüs sürümlerinden kaçırıyorduk.

FUD (gizlenmiş) bir virüs, Antivirüs değil İnternet Security full + full güvenlikleri açık olsa bile, FUD'lanılan virüsü görmüyor hatta çalışmasına izin veriyor.

Taa ki birisi o virüsü "virustotal" tarzı sitelerden upload edene kadar. Upload ettikten sonra temiz gösterir hepsi belki fakat anında o dosya, antivirüs şirketlerine kopya olarak gidiyor ve onlar hiç vakit kaybetmeden içeriğine bakarak zararlı yazılım olduğunu anlıyor ve güncelleme atıyor.

Bu süre zarfında hedef kişi, sizin bilgisayarda ki bütün bilgileri çalıyor veya zarar veriyor.

Yakalanma süresi, antivirüs yazlım personellerinin hızına, çalışma potansiyeline ve içeriğine göre değişiklik gösteriyor.

Yani virüs olduğu tespit edilen zararlı yazılım, güncelleme getirene kadar bazı virüsleride deşifre ederek toplu bir şekilde güncelleme alanına ekliyor.

Bu süre en fazla 3-5 gün sürüyor. Bazı antivirüsler ise 10 gün hatta 1 ay bile sürebiliyor. Şuanda en hızlı yakalayanlar NOD32, Avira ve Kaspersky şirketleridir.

Bu nedenle antivirüsler, hiçbir zaman gerçek anlamda koruyamazlar.

Sana çok güzel bir fikir vereyim onu uygula hayatında virüs diye birşey bilmezsin;

Sırasıyla,
  • Öncelikle güzel bir format at.
  • Bütün donanım,yazılım,microsoft güncellemelerini yap.
  • Bildiğin ve güvendiğin yazılımları kur.
  • Adobe Flash, Java, Chrome vs.. gibi önemli yazılımlarıda kur.
  • Masaüstü arkaplanı olsun, simgelerin yerleri olsun bütün herşeyi tam teçhizatlı bir şekilde düzenle.
  • Daha sonra Deepfreeze kur. Full sürümleri forumlarda mevcut. (Yeni sürümlerin crack işlemi biraz zor, söylenenleri dikkatlice uygula veya araştır.)
  • Tam güvenlik istiyorsan (kaç sürücün varsa) hepsini koruma altına al.
  • Eğer bunda zorlanırım dersen, harddisk boyutuna göre 3 adet disk oluştur. (C, D, E gibi)
  • D sürücüsünde bütün yedeklerin olsun, E sürücüsünüde geçici depo olarak adlandır.
  • Deepfreeze tarafından C ve D sürücüsünü korumaya al E 'yi alma.
  • Sonra şifre falan ekle Deepfreeze'e.
  • Aktif hale getirdikten sonra reset at ve artık nerde ne kadar tehlikeli veya ucuz virüs varsa eğlenmene bak.
Şuan bile hiçbir virüs, Deepfreeze'i aşamaz. Ancak şifresini kaldırır oda resetten sonra belli olur zaten. Tekrar korumaya alıp resetlersin.

Tabi burda ki ince çizgi şudur ki ;

Deepfreeze, yerleşik koruma yapmaz. Yani bir virüsü "kardeş virüs bu silem mi ?" gibi birşey söz konusu bile değildir. Bu nedenle o an açmış olduğun virüs aktif olur ve keyloger veya RAT virüsüyse yazdığın kelimeler (şifreler vs.) virüsü oluşturan adama gider haliyle hacklenirsin.

Tabi resetten sonra virüs diye birşey kalmaz fakat reset atana kadar virüs çalışır. 

Bununla ilgili geniş çaplı bir güvenlik konusu açıcam inşaAllah. Şimdilik önereceğim, şüphelendiğiniz dosyaları indirmeyin veya açmayın. VMware (XPMode, Virtualbox, Qemu, VirtualPC, Sandboxie) tarzında programlar kullanarak, şüphelendiğiniz dosyayı bu programlar üzerinden çalıştırın ve Process Hacker tarafından takip edin şüpheli mi değil mi diye ! 

Bu konuyla ilgili geniş detay halinde bir konu açıcam bu ara.

Son olarak hiçbir şekilde antivirüslere güvenmeyin. Kasmaktan başka hiçbir işe yaramazlar. 

Deepfreeze aktif olduğu sürece hiçbir virüs kalıcı olamaz. Çünkü her resette bir simulasyon işletim sistemi açarak orjinal işletimi çalıştırmaz.

Haliyle de her resette, yapılan tüm ayarlar, silinen dosyalar (geri gelir), yüklenen yeni (zararlı zararsız) yazılımlar tamamen eski haline döner.

Madem öyle diyorsun ben tamamen bilgisayarımı koruyacak bişey arıyorum o dediklerini nasıl yapıcağım hakkında hiçbir fikrim yok sen Alpemix indirirmisin sonra ben sana özelden ID Şifre  Atıcam sen ordan bağlanıp bana ayarlarmısın @RawSecurity
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Hepsi internette var. @#Surx araştırarak yapabilirsin. Alpemixe gerek yok bence.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(27-01-2018 Saat: 21:04)* A w P * Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Hepsi internette var. @#Surx araştırarak yapabilirsin. Alpemixe gerek yok bence

Sen yaparmısın? bana atayımmı Id Şifre?
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Whatsapp ara detaylı konuşalım.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(27-01-2018 Saat: 21:18)* A w P * Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Whatsapp ara detaylı konuşalım.

Şarjım yok,atayımmı atmayayımmı Id Şifre atayım sen ayarla bana işte?
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Youtubeden araştırıp yapabilirsin. Zaten kolay. Hemde öğrenirsin.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Antivirusler göründükleri kadar masum değiller. Çoğu virüsü reklamı engeller fakat kendi ürettiği şeyleri sokuşturabiliyorlar. Windowsun bize sunduğu seçenekleri kullanabilirsin. Defender, Essential vb. üstüne Opera kullanırsın reklam ve miningden korur daha da güvenilir istersen edge tarayıcısıyla surf yaparsın. İlle de antivirüs istiyorum dersen Kaspersky kullanmanı öneririm.

Bilgisayar kullanmasını bilen kendini virüsten nasıl koruyacağını bilir aklınızda bulunsun
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(28-01-2018 Saat: 02:16)Helper Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Antivirusler göründükleri kadar masum değiller. Çoğu virüsü reklamı engeller fakat kendi ürettiği şeyleri sokuşturabiliyorlar. Windowsun bize sunduğu seçenekleri kullanabilirsin. Defender, Essential vb. üstüne Opera kullanırsın reklam ve miningden korur daha da güvenilir istersen edge tarayıcısıyla surf yaparsın. İlle de antivirüs istiyorum dersen Kaspersky kullanmanı öneririm.

Bilgisayar kullanmasını bilen kendini virüsten nasıl koruyacağını bilir aklınızda bulunsun

Windows Defender gördüğüm en sinir bocuzu program :@
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
İceWizard Nickli Kullanıcıdan Alıntı:Madem öyle diyorsun ben tamamen bilgisayarımı koruyacak bişey arıyorum o dediklerini nasıl yapıcağım hakkında hiçbir fikrim yok sen Alpemix indirirmisin sonra ben sana özelden ID Şifre  Atıcam sen ordan bağlanıp bana ayarlarmısın @RawSecurity

Etmek isterdim fakat uzaktan yapılmaz çünkü sürekli reset ve ayarlamalar gerekiyor.

Yapman gereken basit aslında ufak bir araştırma yaparsan çok kolay kurabilirsin.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Sana Tavsiyem Webroot Kullan Ben Ondan Kullanıyorum Çok Güzel Hem Pcyi Kastırmaz!
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Reklam yaziniz bostur. ayarlardan duzenleyiniz:medi -

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping