Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
İnsanlık Niyetine Bir Baksanız...
Beni Bilirsiniz Sporcuyumdur ve yanımda sigara içen bir arkadaş bulundurmam asla 10 yıllık kardeşim dediğim çocuk sigaraya başlamış 1-2 gün içinde bizzat gidip ailesi ile konuşcam biliyorlar ama birde ben konuşcam çocuga dedim içiyorsan benle konuşma oda tamam konuşmam dedi son kez kardeşim deyip gitti şimdi ne yapabilirim sınıfdaki arkadaşlarımda içiyor bu yüzden kavga ettim diyorum derdi veren allah dermanınıda vermiştir ama onlar hep kendi aklı ile hareket ediyor yardımınıza ihtiyacım var...
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Kötü bir yoldalar sen ne kadar bıraktırmaya çalışşsan da olacak iş değil. En azından içmediği zamanlarda yanında olabilir?
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
elbet o alışkanlık banada bulaşacaktır...
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(30-03-2016 Saat: 21:25)kamil55 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: elbet o alışkanlık banada bulaşacaktır...

Allah insan oğluna, irade diye bir şey vermiş o sebeple bana sorarsan o senin iradene kalmış yani eğer yapıcağın varsa zaten yaparsın onu, önemli olan onun yanındayken veya öyle birisinin yanındayken iradene sahip çıkıp çıkmadığın azına zorla sokup al bunu içine çek diyecek hali yok bana sorarsan bir zararı yok
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Bence sen de bırakmaları için zorlama insanları. Öyle tak diye bırakılan bir şey değil çünkü. Sen uyarını yaparsın artık gerisi onlara kalmış. Sırf bu yüzden aranı da bozma bence. Bilerek yanında içmeye falan çalışırlar.
"Tek kelimeyle bizi , sizin mülkiyetinizi yok etme niyetimizden dolayı kınıyorsunuz. kesinlikle öyle ; niyetimiz tam olarak budur ."

Albırt Enişten - 11.05.2013 / 02.05.2018
Venomous - 02.05.2018 / 

Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(30-03-2016 Saat: 21:25)kamil55 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: elbet o alışkanlık banada bulaşacaktır...

O zaman dünyada içmeyin insan kalmazdı. ;)

Senin bir iraden var.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Bence pek uğraşmayın zamanla ya geri gelirler yada yeni arkadaşlar edinirsiniz.
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Genelde bunun zararını insan çok sonra farkeder. yani kimse "yeaa bugün ben bi sigaraya başlıyım" demez. (ergenliği aştıktan sonra başlayanları kasdediyorum) sosyal çevre bu noktada çok önemlidir. öyle etrafınızda sigara içen, içtiği yetmiyomuş gibi her kendi yaktığında "yak bi tane, yak bitane" diye burnunuza sokan arkadaşlarınız yoksa biraz da aklınız yerindeyse başlamazsınız zaten, ama genelde senaryo budur. içkinin, sohbetin, kahvenin yanında ikram edilen sigaraları kabul etmeye başlarsınız. bir süre sonra otlanmaktan çekinip, bir de "iyiliğe" karşılık vermek için paket alırsınız ama başlarda o paket sadece arkadaşların yanında açılır, ikram edilir. arkadaşlarınız hayvani otlakçı değilse o paket çantanızda günlerce belki haftalarca dolaşır. bence tehlike yalnız başınıza otururken sigara içmenizle başlar. çantanızda taşıdığınız o paketi çıkarıp -öylesine- bir dal sigara çekersiniz ve yakarsınız; tebrikler! sigaraya başladınız.

Arkadaşının da bir sıkıntısı varmı onu bilemiyorum ama bahanesi psikoloji diyelim.. gel gör ki o psikolojiden kurtulmuş bile olsa ya da kurtulduğunda başka başka bahaneler buluyor insan içmek için, yemeğin üzerine içeyim, arkadaşlarla çay içerken yakayım, wc de yakayım gibi gibi.. Uzak dur kamil, arkadaşın defolu yaşamayı göze almış ve sen elinden geleni yaptığına inanıyorsan -ki bu konu bahsettiğim muhabbetin kanıtı, hiç elleşme.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
İnsanın neden başladığına bağlı. Bir travma sonrası kendini nikotin bağımlılığına attıysa, onun derdine derman olmaya çalışmadan onu bu şekilde suçlaman yanlış.

Aksi zaten sigara içmeyi üstün bir şeymiş gibi sayandır, sen ondan uzak dur zaten.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
tüm önerilerinizi dikkate aldım ben arkadaşımın gerek ailesi ile gerek okulu ile konuştum nafile okulunu değiştirmek istedim değiştirmiyor ortamı sürekli onu bozuyor ben elimden geldiğimi yaptım diyerekten artık tamamen ilişkimi kestim teşekkürler herkeze.
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping