Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Linux kullanırsam pişman olurmuyum
Arkadaşlar linux i hep merak etmişimdir . Web işleri için sizce uygunmudur . Çoğu oyunu çalıştırmadığını biliyorum ancak artık yavaş yavaş oyunlar linux i fark ediyor ve uyumlu yapıyor . Zaten fazla oyun oynayan biri değilim. Fikirlerinizi bana söylerseniz mutlu olurum .
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Windowstan şaşma derim.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Bilmiyorum büyük ihtimal yeni pc alınca geçerim ( fredos olursa )
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
@L34DRi come on

Windows'un yanına ek olarak kurabiliyorsun linux'u.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(31-10-2015 Saat: 15:49)rayray93 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: @L34DRi come on

Windows'un yanına ek olarak kurabiliyorsun linux'u.

onu biliyorum ama yeni pc almayı düşünüyorum internetten biliyorsunuzdur genelde net ten pc alınca fredos oluyor windows a para vermek istemiyorum kaçak windows tan gına geldi  o yüzden linux la ilgili bildiğiniz kötü bir şey varsa söylerseniz mutlu olucam
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Ben linuxe gecmeyi dusunuyorum , windowsdan daha iyi bence. Ama oyun oynayacaksan tabiki windowsda kalmalisin.
"Tek kelimeyle bizi , sizin mülkiyetinizi yok etme niyetimizden dolayı kınıyorsunuz. kesinlikle öyle ; niyetimiz tam olarak budur ."

Albırt Enişten - 11.05.2013 / 02.05.2018
Venomous - 02.05.2018 / 

Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Linux ,açık kaynak kodludur. Sistemde ne çalışıyor hangi program-programcık hangi işlevleri yapıyor her şeyi görebilirsiniz. Ben de linux'a geçmek isterim ama nasıl geçeceğimi bilmiyorum :P :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Arkadaşlar ben bi 3-5 saat araştırdım vidiolar izledim linux Mint te karar kıldım
@Henry ilk hangi dağılımcı buna karar vermelisin ben Mint veya ubuntu kurucam sonra isyo cd kur falan filan google ye yaz çıkıyor
@Albırt Enişten fazla oyun oynamıcam ama şunuda söyleyeyim artık steam deki oyunların çoğu linux te çalıiır durumda
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Ubuntu tabii :)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(31-10-2015 Saat: 13:38)Mixt59 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
Arkadaşlar linux i hep merak etmişimdir . Web işleri için sizce uygunmudur . Çoğu oyunu çalıştırmadığını biliyorum ancak artık yavaş yavaş oyunlar linux i fark ediyor ve uyumlu yapıyor . Zaten fazla oyun oynayan biri değilim. Fikirlerinizi bana söylerseniz mutlu olurum .

Sırf Linux Yazısını Gördüğüm İçin Şifresini Unuttuğum Hesaba Girmeye Çalıştım Bunları Yazabilmek İçin Herneyse.

Yaklaşık 3.5-4 Senedir Linux Kullanıcısıyım ve Şuana Kadar Tek Birşeyinden Pişman Olmadım..

Sana Şöyle Söyliyim Gerek Performans Olsun Gerek Stabil Çalışma Konusunda Windows'dan Kat Kat İyi.

Ayrıca Bir Çok Kişi Sıkıntı Yaşarmıyım,Alışabilirmniyim Diye Düşünmekten Linux Kullanmıyor.. Bir Çok Dağıtım Paketleri Mevcut Ama Yeni Başlıyanlara Kesinlikle Linux Mint İle Başlamalarını Tavsiye Ediyorum Nedeni İse İndirdiğin Programların Kurulumu Pasit ve Arayüzü Windows'a Çok Benziyor..

Ayrıca Yok Oyunmuş Felan Sıkıntısı Yaşama Bir Çok Windows Dosyasını Linuxda "Wine" Adlı Açık Kaynak Kodlu Program İle Rahatlıkla Kullanabiliyorsun. Tabiki Windowsdaki Gibi Stabil Olmayabilir... Örneğin PS(Photoshop) Kullanan Biri İsen Hiç Sıkıntı Çekmezsin Linux'da Rahatlıkla Açarsın.. Ki Zaten Linux İçin Bu Tür Programların Alternatifleri Bulunmakta Örneğin "3Ds Max" Windowsda Bir 3 Boyutlu Görsel Oluşturma Programı,Buna Alternatif Olarak(Diss Olarak) Linuxda "Blender"(Sürekli Kullandığım Bir Programdır) 3 Boyutlu Görsel Oluşturma Programı Mevcut.. Ayrıca Linux Mint İle (Lamer'ler İçin Konuşuyorum) Kurduğun Bazı Paketler Sayesinde Hacker(Heçkır) Dünyasına Yavaş Yavaş Adım Atma Şansıda Bulabilirsin.

Geçelim Bir Diğer Konuya... Linux Kullanırken Çok Rahat Davranabilirsin. Çünkü Linux İşletim Sistemine (Payload Hariç) Virüs Bulaştırmak Neredeyse İmkansızdır. Windows'u Alt Eden Bir Virüs Linux'a Dokunamaz.(Şimdi Diyeceklerki 2 Günlük Linux''cular Ulan Ne Sallıyo Be Özelden İstediklerini Yazabilirler Gerekirse Payload Bile Atabilirler :)))  İp Adresime Kadar Veririm Bakalım Birşey Yapabiliyorlarmı..)

Herneyse Bunuda Geçelim.. İlk 1 Hafta Senin İçin Alışmak Zor Olabilir Ama Eminim 1 Haftadan Sonra Rahat Kullanmaya Başlarsın.

Kurulumundan Tut Dağıtım Paketi Değiştirmesine Kadar Kolay Bir İşletim Sistemidir.

Benim İçin Linux Dendiğinde Akan Sular Durur. :)

Windows Gibi Halk Dilinde "Gönderme" Hatası Yok En Azından :DD

Fazla Uzatmicam Çünkü Anlattıkça Uzar Bu Konu :))

Eğer Kullanmaya Karar Verirsen ve Yardıma İhtiyacın Olursa Bir Ö.M Yeter Fazla Online Olamasamda İlgilenmeye Çalışırım.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Windows kullanicilarina sadece bir penceree sunarken Linux komple evi hatta disarisini sunuyor. Demek istedigim windows ile bilgisayar değil windows7'yi veya 10 u (her neyse) kullaniyorsunuz. Ancak linux ile hem linux isletim sistemini hem de bİlgisayarı kullanıyorsunuz. Ayrica tercih yapmak zorunda da değilsiniz. Ikisini birlikte kullanmak Mumkun. Hatta linux ile oyun da calistirabilirsiniz. Linux tabanli i.s de son zamanlarin fenomen oyunu LoL bile çalisiyor.(wine benzeri programlar ile). Velhasılı bizim okuldaki pc muhendisleri de ubuntu kullaniyor( gelecek için dusunuyorsaniz) Etiket için teşekkurler @rayray93 Vesselam.
GÖREVİNİ BIRAKTI
Önce AHLAK ve MANEVİYAT

Hakk’ın tesisi için çalışmamakla Batıl’ın hakimiyeti için çalışmak arasında fark yoktur.

Prof. Dr. Necmettin ERBAKAN

TÜM KONULARIM

Başaɾının içeɾiğindeki en önemli, biɾicik malzeme, insanlaɾla nasıl geçineceğini iyi bilmektiɾ. / Theodore Roosevelt
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
@L34DRi bencede oyun konusunda haklı olabilirsinsteam e baktım çoğu oyun linux te çalışıyor
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Şimdi mesela ben. Ne PHP den anlarım ne coder'im ne bir şey yaparım. Tek derdim Adobe programları ile. Yani o programların kodunu değiştirmek ile derdim yok. Neden linux'a geçeyim? Bir sebebi var mı geçmem için? Şimdi beni de merak ettirdiniz.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(04-11-2015 Saat: 14:50)rayray93 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Şimdi mesela ben. Ne PHP den anlarım ne coder'im ne bir şey yaparım. Tek derdim Adobe programları ile. Yani o programların kodunu değiştirmek ile derdim yok. Neden linux'a geçeyim? Bir sebebi var mı geçmem için? Şimdi beni de merak ettirdiniz.

bak linux a virüs bulaşma ihtimali çok düşük ( değişik sitelere girersen bulaşır örn : +18 gibi v.b )  antivürüs kulanmaka gerek yok zaten virüs girse bili bir şey yapamaz tabi sen admin olarak kullanmıyorsan o yüzden bi şey olmaz ayrıca bi tane linux programı vardı onla windows ta çalışan uygulamaları çalıştırabiliyordun onunla abode ye girersin sıkıntı olmaz çok sayıda destek forumuda var mesele cins cins hatalarda yok ( mavi ekran gibisinden ) ben malesef şu anda kullanamıyorum yeni pc alınca kullanıcam .
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(04-11-2015 Saat: 15:08)Mixt59 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(04-11-2015 Saat: 14:50)rayray93 Nickli Kullanıcıdan Alıntı: Şimdi mesela ben. Ne PHP den anlarım ne coder'im ne bir şey yaparım. Tek derdim Adobe programları ile. Yani o programların kodunu değiştirmek ile derdim yok. Neden linux'a geçeyim? Bir sebebi var mı geçmem için? Şimdi beni de merak ettirdiniz.

bak linux a virüs bulaşma ihtimali çok düşük ( değişik sitelere girersen bulaşır örn : +18 gibi v.b )  antivürüs kulanmaka gerek yok zaten virüs girse bili bir şey yapamaz tabi sen admin olarak kullanmıyorsan o yüzden bi şey olmaz ayrıca bi tane linux programı vardı onla windows ta çalışan uygulamaları çalıştırabiliyordun onunla abode ye girersin sıkıntı olmaz çok sayıda destek forumuda var mesele cins cins hatalarda yok ( mavi ekran gibisinden ) ben malesef şu anda kullanamıyorum yeni pc alınca kullanıcam .

Ne mavi ekran hatası alıyorum. Ne bir şey yaparken drop sorunu yaşıyorum. Şimdi insanlar neden Linux'a geçiyor tam olarak? Performans iyi diye mi? Antivirüs zaten virüslerden korumaz. Prosedür amaçlı kullanıyoruz. Yoksa bir format atsam şu an kurmayacağım. Bilgisayarcının kurduğu sistem ile kaldı yani. Oraya geçtiğimde ram kullanımım vb. düşecek mi? Ben mesela video render işleminde daha mı hızlı sonuç alacağım?
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
@rayray93 ;

Adobe ve Microsoft programlar geliştirir. Peki bu programları kim geliştiriyor. Sadece ve sadece o şirketlerin çalışanları. Ama Linux dünyasında geliştirilen programları tüm linux kullanıcıları geliştirebilir. Mesela bir program buldun. Bunda şu özellik de olmalı dedin. Windowsta bunun için yapabileceğin tek şey geribildirim yapmak. Onu da dikkate almıyorlar zaten. Ama linuxta bu sistem daha gelişmiş. Bazı programları kendi elinle değiştirebilirsin. Bazıları da linux gönüllüleriyle geliştirilmeye açıktır. Mesela video editörleri konusunda linux bence windowstan üstündür. Bir şey duymuştum ne kadar doğrudur bilmiyorum ama "Avatar" filminin efektleri linux programları kullanılarak yapılmış...
GÖREVİNİ BIRAKTI
Önce AHLAK ve MANEVİYAT

Hakk’ın tesisi için çalışmamakla Batıl’ın hakimiyeti için çalışmak arasında fark yoktur.

TÜM KONULARIM

Başaɾının içeɾiğindeki en önemli, biɾicik malzeme, insanlaɾla nasıl geçineceğini iyi bilmektiɾ. / Theodore Roosevelt
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(05-11-2015 Saat: 23:26)L34DRi Nickli Kullanıcıdan Alıntı: @rayray93 ;

Adobe ve Microsoft programlar geliştirir. Peki bu programları kim geliştiriyor. Sadece ve sadece o şirketlerin çalışanları. Ama Linux dünyasında geliştirilen programları tüm linux kullanıcıları geliştirebilir. Mesela bir program buldun. Bunda şu özellik de olmalı dedin. Windowsta bunun için yapabileceğin tek şey geribildirim yapmak. Onu da dikkate almıyorlar zaten. Ama linuxta bu sistem daha gelişmiş. Bazı programları kendi elinle değiştirebilirsin. Bazıları da linux gönüllüleriyle geliştirilmeye açıktır. Mesela video editörleri konusunda linux bence windowstan üstündür. Bir şey duymuştum ne kadar doğrudur bilmiyorum ama "Avatar" filminin efektleri linux programları kullanılarak yapılmış...

e kodlama bilmem gerekiyor o zaman değil mi? PHP den anlamıyorum o derece. Benim için tıraş...
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
(06-11-2015 Saat: 00:53)rayray93 Nickli Kullanıcıdan Alıntı:
(05-11-2015 Saat: 23:26)L34DRi Nickli Kullanıcıdan Alıntı: @rayray93 ;

e kodlama bilmem gerekiyor o zaman değil mi? PHP den anlamıyorum o derece. Benim için tıraş...

Programı illa ki sen geliştirmiyorsun ki. Başkaları geliştiriyor sen kullanıyorsun. Tek fark halkın içinden insanlar geliştirdiği için daha geniş ve daha kullanışlı oluyor.
GÖREVİNİ BIRAKTI
Önce AHLAK ve MANEVİYAT

TÜM KONULARIM

Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Hiç linux kullanmadım ama genede denemende bi fayda var. Anlatılan özelliklere göre iyi bi işletim sistemine benziyor, bende geçmeyi düşünebilirim.

Eğer dediğiniz gibi bir programla windows oyunları açılıyorsa süpermiş.
Öyle insanlar vardır ki sadece fikirleri bile yepyeni ağaçların fidanlarını eker.

#MustafaKemalAtatürk(1881-193∞)

Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping