13-09-2015 Saat: 03:17

Woodball: Yıllar önce tahtaya çiviler çakarak oynadığımız oyunun Türk geliştirici imzalı Android versiyonu. Hem offline hemde online oynanabiliyor ve sürekli güncelleniyor.
Adam Asmaca: Türkçe içerikli adam asmaca oyunu. Uygulama Almanya kaynaklı ancak Türk imzası olup olmadığını bilemiyorum.
Portalize: Valve yapımı Portal oyununu sevenlerin atlamaması gereken bir oyun. Oynanış, grafikler, sesler harika. Tek kötü yanı ise ilk 10 level ücretsiz.
Snake Rewind: Nokia markalı telefonlardan bildiğimiz yılan oyununun orijinal geliştiricisine ait yeni nesil Snake. Kontrol açısından çok pratik olmasada orijinallik bakımından tercih edilebilir.
B.O.B's Super Freaky Job: Sevimli, jölemsi bir karakteri kontrol ettiğimiz, engellere takılmadan level atlamaya çalıştığımız eğlenceli bir oyun. Grafikler, sesler ve kontrol gayet başarılı. Bir şans verebilirsiniz.
Gato Mimitos: Seneler önce hastalık haline gelen Tamagotchi'ler hala meyve veriyor. Gato Mimitos onlardan birisi. Sevimli bir kedinin bakımını üstleniyor, 5-6 çeşit oyun ile keyifli vakit geçirebiliyoruz.
Hi Frog!: Kediler sevilmez mi? Ama belki sevmeyen vardır. İşte onlar içinde şirin bir kurbağa var elimizde. Besleyin, büyütün.
Tinymals: Sanal bebeklere başlamışken, bir alternatif daha; sevimli dinazor Tinymals. Hangisini daha çok severseniz..
Twilight: Geceleri yada karanlık ortamlarda telefon veya tabletin parlak ışığından korunmak, gözlerimizi koruyabilmek için geliştirilmiş bir uygulama.
Periscope: Twitter hizmet sağlayıcılarına ait, bulunduğunuz yerden anlık canlı yayın yapmanızı sağlayan, değişik ve bu aralar popüler olan uygulama.
Racing Rush 3D: Araç tepkimeleri abartılıda olsa, kontrolü biraz kötüde olsa şans verilebilecek bir araç sürüş oyunu. İnşallah güncellemeler ile daha iyi hale getirilir.
Speed Racing: Çizgi filmleri andıran grafikleri ile göze sevimli gelen, Traffic Racer benzeri bir oyun.
Speed Racing: Bir önceki ile aynı tarzda, aynı isimde olan diğer alternatif. Artık hangisini daha çok severseniz..
Polarity: Portal ve Portalize oyunlarının farklı alternatifi diyebileceğimiz, kendi çapında başarılı bir oyun. Ancak ücretli. (Aynı oyunu Steam üzerinden indirimde yakalarsanız 50 kuruşa satın alabilir, masaüstü yada dizüstü bilgisayarınızda da oynayabilirsiniz.)
Portal Slingshot: Grafikleri ve oynanış itibari ile Portal ve benzerlerinin gerisinde kalsada oynanmayı hak eden bir taklit.
Aladdin: Prince of persia kadar güzel olmasada oynamaya başlayınca elden bırakamayacağınız bir oyun.
Truck Driver 3D: Grafikleri ve oynanış açısından güzel, ancak level süre/zorluk orantısı tam kurulamamış oyun. İnşallah güncellemeler ile düzeltilir.
KMT RamBo Contra 2D: Mario kadar, Leps World kadar iyi olmasada, Google Play'deki çoğu alternatifin önüne geçebileck bir platform oyunu.
CNBC-e Dergi: Daha önce paylaştım mı hatırlamıyorum. Doğuş grubu tv kanalı CNBC-e'nin, basılıdan sanal sürüme geçen dergisi. (Ne zaman basılı sürüm sona erdi yada erecek bilmiyorum)
Heavy Excavator 3D Parking: Az bölüme sahip ama grafikleri ve oynanırlığı tam kıvamında park oyunu.
Race The Traffic: Bir başka Traffic Racer taklidi. Grafikler ve oynanış iyi ancak kamera açısı çeşitlendirilebilir, gece modu biraz daha aydınlık hale getirilebilirmiş. (Gece ama trafiğin aktığı bir yol için çok karanlık)
Marshall Gör & Boya: Boya sektörünün bilinen markalarından Marshall'ın sanal görsel önizleme uygulaması. Her ne kadar tam düzgün çalışmasada sonradan verilecek güncellemeler ile daha iyi hale getirilebilir.
Mimar Benim: Marshall'a alternatif Filli boya uygulaması. Karşılaştırma yaparsak Marshall bir adım daha önde.
Marvel Future Fight: Marvel süper kahramanlarının yer aldığı aksiyon oyunu.
Mortal Kombat X: Yeni nesil Mortal Kombat oyununun Android versiyonu. Grafikler gayet iyi.
Retrix: Reklamları hariç tutarsak başarılı bir Tetris taklidi.
Off-Road Hill Climber Buss: Grafikleri ve kontrolü ile başarılı bir sürüş oyunu. Dağ tepe geziyor, yolcuları gidecekleri yere süresinde ulaştırıyorsunuz. Uygulamada reklamlar rahatsız ederse interneti kapalı tutun. Birde keşke çıkış butonunu unutmasalarmış harika olacakmış.
Pixel Adventurer: Google Play'in en iyilerinden olmaya aday Mario kopyası. Platform oyunlarını, mario'yu seviyorsanız kesinlikle deneyin.
Bubble Dragon: Reklamda abartıya kaçılmamış, bol bölümlü, eğlenceli bir balon patlatma oyunu.
Assassin's Creed Pirates: Ubisof'un sevilen aksiyon oyunu Assassin's Creed'in korsancılık macerası. Grafikleri ve oynanışı ile gayet başarılı.
Angry Birds 2: Angry Birds serisinin ikincisi. Oyun bildiğimiz Angry Birds'ü bir seviye daha hareketli ve eğlenceli hale getiriyor.
Amigo Pancho: Tarzı ile Google Play'de pek benzerini bulamayacağınız, basit ama eğlenceli bir oyun. Kısa sürede tüm levelları bitirecek ama gayet keyif alacaksınız.
Sword Of Xolan: Manuganu'nun geliştiricisi Alper Sarıkaya'nın yeni platform oyunu. 3 bölümden oluşuyor ve oynaması gayet keyifli. Tüm seviyeleri bitirmeden elinizden bırakamayacaksınız.
Ramboat: Hero Shooting: Efsane oyun Metal Slug'a benzettiğim Ramboat'u çok fazla oynamış olmasamda grafikleri ve oynanışı açısından sevenler olacağına eminim.
Zombie Highway 2: Önceki versiyonuna göre grafikleri daha geliştirilmiş bir zombi oyunu. Aslında tarz olarak sonsuz koşulara benziyor, gidebildiğiniz kadar yol gitmeye çalışıyor, zombilerden kurtulmaya çabalıyorsunuz. Tabi bu arada kazandığınız paralar ile silah, yeni araba, kalkan vs satın alıyorsunuz.
Cubedise: Sabırlı ve bol vakti olanlar için yaratıcı bir bulmaca + zeka oyunu. Uyarayım; ileri seviyeleri epey karmaşık bir hal alıyor.
Portal Ball: Sabırlı olanlar için bir başka sınama oyunu. Topu düşürmeden yoldaki engelleri aşmanız, bitişe ulaşmanız gerekiyor.
Sphetory: Sabır gerektiren bir oyun daha. Ben çok fazla sabredemedim ama keşke sabırlı olsaydımda tüm seviyeleri bitirebilseydim.
City Car Driving: Türk geliştiriciye ait orta halli park oyunu.
Nubs' Adventure: Grafikler minecraft, oynanış mario'yu hatırlatıyor. Oyun akıcı ve bağlıyor. Denemenizi öneririm.
Xonix Bacterium: Yıllar önce oynadığım Airxonix oyununun mobil alternatiflerinden birisi ve en iyisi. Ancak 53. level'da çok zorluyor.
İ-Xonix: Bir başka Xonix alternatifi. Airxonix'e daha çok benziyor ancak level sayısı az.
Mad Dex: Değişik bir oyun ama ilerleyen bölümler sinir ediyor. Sabırlı biriyseniz oynayın.
JellyKing: Tarz olarak Mad Dex'e benzettim. Bu oyunuda sabırlı olanlara tavsiye ediyorum.
Tiny Rocket Robot: Bir başka sabır gerektiren oyun. Mantık güzel fakat hassasiyet fazla. Oyunu hemen kaybediyoruz.
Exion Off-Road Racing: Grafikleri ve oynanışı ile gayet başarılı bir oyun. Tek kötü yanı level sayısının az olması.
3D Swat Driving Rampage: Geliştirici biraz daha emek verse harika bir oyun olabilirdi ama yinede gideri var.
Jets – Flying Adventure: Başarılı bir ofis eğlencesi. Hem reflekslerinizi geliştirin hemde boş vaktinize eğlence katın.
Pixel Gun 3D: Minecraft çılgınlığı ile türeyen benzer yapımlardan birisi ama gayet başarılı.
Draw a Stickman: EPIC: Kendi çizdiğiniz karakteri yönettiğiniz ilgiç bir çizim oyunu.
Sport Car City Parking: Grafikleri iyi, oynanışı normal park oyunu. Ancak biraz kasabiliyor. Ama belki sizde sorun çıkarmayabilir.
Police Force Smash 3D: Geliştirici Tapinator'un başarılı oyunlarından birisi. Eğer geliştirilirse tablet ve telefonların demir başı olabilir ama geliştiricinin bunu yapabileceğini sanmıyorum.
Wormix: Worms oyununun neredeyse kopyası. Tabi bunda kurtcuklar savaşmıyor. Ben klasikciyim ama yeni nesili sevenler olabilir diyerek paylaşmak istedim.
Ronaldo&Hugo: Sonsuz koşu oyunlarından sıkılmadıysanız birde bunu deneyin. Subway Surfers ile neredeyse aynı.
Bus Simulator: Geliştirdiği her yeni oyun biraz daha iyiye giden geliştirici TrimcoGames'in son çıkan otobüs simulatörü. Reklamlar abartılı olmasa ve kontroller biraz daha gerçekci olsa çok güzel olucak.
The Simpsons: Baya eskimiş bir oyun ama ben yeni oynayabildim. Sims tarzı oyunları seviyorsanız yani sabırlıysanız tavsiye edebilirim.
Dump Truck: TrimcoGames'in kısa süren ama başarılı oyunlarından bir diğeri.
Demolition Derby: Gayet eğlenceli bir çarpışma oyunu. Grafiklerde iyi oynanışda güzel.
Speed Racing on Asphalt Tracks: Daha önce paylaştım mı hatırlamıyorum ama gayet başarılı bir yarış oyunu.
Speed Racing: Fast City: Bir diğer hatırlayamadığım yarış oyunu.
Doubleside Mahjong Zen: Başarılı, eğlenceli bir mahjong oyunu.
Double-sided Mahjong Cleopatra: Aynı geliştiricinin diğer mahjong oyunu. Hangisi daha güzel siz karar verin.
Smash Bandits Racing: Bu tarz yukarıdan görünüm oyunları sevmesemde Reckless Racing gibi oynamaya değer bir oyun.
Jigsaw Puzzle Party: Parça sayısını sizin belirlediğiniz, seçeneği bol, basit ama güzel bir puzzle oyunu.
Turkish Keyboard: Teması Android 4 ve üzeri için güncellenmemiş olsada F düzeni ve Türkçe karakterler için kullanılabilecek en iyi klavye uygulaması.
İpmax Tv: Birçok ülkenin canlı tv yayınlarını bulabileceğiniz başarılı uygulama.
Microsoft Word: Resmi Microsoft Word uygulaması.
Microsoft Excel: Resmi Excel uygulaması.
Microsoft Powerpoint: Resmi PP uygulaması.
Ben daha fazlasını keşfettikçe yazı güncellenecek..
Yazının önceki 11 serisine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.
"TAVSİYE UYGULAMALAR 1" İÇİN TIKLAYIN.
"TAVSİYE UYGULAMALAR 2" İÇİN TIKLAYIN.
"TAVSİYE UYGULAMALAR 3" İÇİN TIKLAYIN.
"TAVSİYE UYGULAMALAR 4" İÇİN TIKLAYIN.
"TAVSİYE UYGULAMALAR 5" İÇİN TIKLAYIN.
"TAVSİYE UYGULAMALAR 6" İÇİN TIKLAYIN.
"TAVSİYE UYGULAMALAR 7" İÇİN TIKLAYIN.
"TAVSİYE UYGULAMALAR 8" İÇİN TIKLAYIN.
"TAVSİYE UYGULAMALAR 9" İÇİN TIKLAYIN.
"TAVSİYE UYGULAMALAR 10" İÇİN TIKLAYIN.
"TAVSİYE UYGULAMALAR 11" İÇİN TIKLAYIN.