Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Samsung Yeni Mobil İşlemcisini Duyurdu!
yPEBbN.jpg
Dünyanın en büyük mobil cihaz üreticilerinden Samsung, yeni akıllı telefonunu açıklamasına birkaç hafta kala, yeni nesil mobil işlemcilerini duyurdu. Exynos 7 adındaki işlemci, 14 nm boyutlarında ve enerji verimliliğiyle ön plana çıkıyor.Samsung'un bu işlemcisi, şuanda piyasadaki 20nm teknolojisiyle üretilmiş mobil işlemcilerden %20 daha hızlı olmasına karşın, boyutları azalan işlemci alanı sayesinde %35de daha verimli çalışacak. Samsung, yeni duyuracağı akıllı telefonunda bu işlemci ailesinden bir model kullanıp kullanmayacağına dair bir açıklama yapmazken, Exynos 7420'nin bu yeni modelde bulunacağı düşünülüyor. Samsung'un 14 nm boyutlarında işlemci üretmesi teknolojik olarak da oldukça ileri seviyede. Zira Intel gibi dev ve sadece çip üretimine odaklanmış bir şirket bile 14nm üretim sürecinden sorunlar yaşarken, Samsung'un bunu başarması büyük bir başarı. Geçtiğimiz günlerde de 14nm üretim hattının sorunsuz olmasından dolayı, Nvidia yeni nesil GPU'larının üretimi için Samsung'la görüşmeler yapmıştı.
Zamanla azalan işlemci boyutları ve dolayısıyla düşen pil tüketimi, şüphesiz ki en çok son kullanıcılara yarayacak. %35'lik bir enerji verimliliği bir o kadar daha uzun batarya süresi anlamına geliyor. Umarız yeni nesil üretim teknolojileri sayesinde akıllı telefon sektörünün en büyük sorunu olan pil sorunu bir nebze de olsa çözülür.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 1 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping