Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Galaxy S5 Mini Özellikleri
galaxy-s5-mini-ozellikleri-705x290.jpg

Samsung’un gelenekselleşen telefon piyasaya sürme festivaline son katılan üyelerinden olan Galaxy S5 Mini, hem tercihini daha küçük bir telefondan yana kullananlara, hem de daha düşük bütçe ile iyi bir Samsung almak isteyenlere iyi bir seçenek sunuyor. Peki ne kadar iyi?

Galaxy S5’in ardından bu telefonla ilişkili ve Galaxy serisinin yeni üyesi olan pek çok telefon bekliyorduk elbette. Nitekim; Samsung bizi bu konuda yanıltmadı ve Galaxy K (S5 Zoom olarak da anıldı bir dönem) ve Galaxy S5 Mini’yi piyasaya süreceğini de duyurdu. (Nihayetinde de S5 Mini piyasadaki yerini aldı.

Bakalım ağabeyi olan S5’ten 0.5 inç daha ufak bir ekrana sahip olan Galaxy S5 Mini, teknolojinin ufağı makbuldür yanlılarını tatmin edecek kadar güçlü mü? (İngilizlerin bu konu ile ilgili çok iyi bir lafı var tercümesi küçük ama etkili gibi bir şey oluyor; neyse...)

Tasarım

Elbette Samsung’un bu yeni modelinden de Galaxy serisi telefon ve tabletlerin standart hale gelmiş çizgilerinin dışına çıkmasını bekleyemezdik. İlk bakışta ben Samsung Galaxylerden biriyim diye bağıran S5 Mini, ağabeyi S5’in 5 inçlik ekranı yerine 4.5 inç bir ekrana sahip ve bildik, tanıdık çizgilerden oluşuyor. … ve tabi ki plastik (sakın bana plastiğe takmışsın her yazıda eleştirip duruyorsun demeyin, ben çoğunlukla sizin eleştirilerinizi yansıtıyorum [ve evet S5 neyse; ama S4’ün plastiği çok ucuz duruyordu])

Samsung’un çoğu noktada kendini tekrar eden çizgilerinden sıkıldık mı bilmiyorum; ama bir yandan da akıllı telefon tasarımının standartlara oturmuş olduğunu görmek güzel.

Ekran ve Kamera

0.5 inç küçültülmüş olan Gorilla Glass 3 kaplamalı, Super AMOLED ekranı ile 720 piksel (720 x 1280) çözünürlük sunan Galaxy S5 Mini, son derece yeterli sayıda piksele ve iyi bir ekran teknolojisine sahip. (tercih meselesi; kimi IPS sever, kimi retina)

Kameralarına gelecek olursak; Galaxy S5 Mini kullanıcılarına 8 megapiksel bir ana kamera ve 2.1 megapiksellik bir özçekim kamerası sunuyor. Ayrıca 8 megapiksel olan ana kamerası ile saniyede 30 kare hızında, 1920 x 1080 piksel çözünürlükte (1080p) videolar kaydedebiliyorsunuz.

Donanım ve Performans

Ekranı ile birlikte Random Access Memory’si de düşürülmüş olan S5 Mini, ağabeyinin de sahip olduğu IP67 sertifikalı suya ve toza karşı dayanıklı gövdesinin altında, 1.5 GB RAM bulunduruyor. Bu işlem kapasitesini, 4 çekirdekli, 1.4 GHz hızında bir işlemci ile destekleyen Galaxy S5 Mini, 16 GB dahili hafızaya ve 64 GBâ kadar da Mikro SD kart desteğine sahip.

Ağabeyi S5’ten gördüğü kalp ritmi ve parmak izi sensörlerini de bulunduran bu ufaklık, ayrıca 4G bağlantı da destekliyor. (tabi dünyada standart haline geldi çünkü 4G; ama Türkiye’de yok hala)

Son Söz

Yazımızın başında da söylediğimiz gibi, Samsung’un daha ufak telefon tercih edenlere ve daha düşük bir bütçeye sahip olanlara sunduğu Mini modellerinin yeni üyesi olan Galaxy S5 Mini, ağabeyinden çok şey almış gibi duruyor. Ne var ki; telefonu küçültürken fiyatını da azaltmak, maalesef donanımdan da feragat etmek anlamına geliyor. Bu duruma bir de Samsung’un fiyat politikası ve mini serisinin rakiplerinin daha çok olması eklenince Galaxy S5 Mini yerine daha iyi alternatiflere gönül rahatlığı ile yönelebilirsiniz diyebilirim.(Bu arada Galaxy S5 Mini’nin fiyatı da 1300 Lira civarında)
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü:

Şu anda bu konuyu okuyanlar: 2 Ziyaretçi

Online Shopping App
Online Shopping - E-Commerce Platform
Online Shopping - E-Commerce Platform
Feinunze Schmuck Jewelery Online Shopping