Konuyu Oyla:
  • Toplam: 0 Oy - Ortalama: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Halit Ergenç, Facebook'a rakip oldu
Muhteşem Yüzyıl'ın 'Kanuni'si Halit Ergenç'in ortağı olduğu sosyal paylaşım sitesi Pondr, Twitter ve Facebook'un tahtına göz dikti.

halit_ergenc_facebooka_rakip_oldu1397283...146684.jpg

Facebook, Twitter ve Instagram'dan izler taşıyan yerli sosyal paylaşım sitesi, “Fotoğraf ekle, görüş yaz ve Pondrla” sloganıyla kullanıcılarının karşısına çıkıyor. Daha fazla sosyallik vaad eden Pondr ile üyeler giymek istediği elbiseyi, gitmek istediği tatil beldesini ya da satın almak istediği bir telefonu takipçilerinin görüşüne açabilecek.
Mesela sanatçılar bir etkinlikte giymek istediği elbiselerinin fotoğraflarını Pondr'da paylaşarak takipçilerine soracak. Böylece hayranlarının en çok beğendiği elbiseyi öğrenerek giyme imkanı bulacak. Ayrıca görüş bildiren takipçilerle anlık birebir chat imkanı bulunuyor. Sitede tanımadığınız kişiler de görüş verebiliyor.
Pondr isminin İngilizce'de “akılda tutmak”, “derinlemesine düşünmek” anlamına geldiğini belirten sitenin kurucusu Aziz Akgül, “Facebook ve Twitter'da etkileşim çok az. Twitter'daki mesajların 23'ü cevap alırken, Facebook'taki mesajların geri dönüşüm oranı ise sadece yüzde 20. Ancak Pondr'da etkileşim oranı yüzde 90” dedi.
Hedeflerinin Türkiye'den çıkan bu projeyle tüm dünyaya yayılmak olduğunu dile getiren Akgül, “Bunu başarma yolunda önemli mesafe aldık. Bugün dünyanın her yerinden ve her kesiminden internet kullanıcısı Pondr'ı tercih ediyor” diye konuştu.
Akgül'ün verdiği bilgilere göre site Türkiye'deki ekip tarafından yönetiliyor. Alt yapı ise yurt dışından sağlanıyor. App Store üzerinden ücretsiz olarak kullanıma sunulan Pondr'ın, Android versiyonu da yakın zamanda Android markette yerini alacak.
Amerikalı yatırımcının ilgisi büyük
Pondr, kısa sürede bütün dünyada kullanılan bir sosyalleşme ağ olmayı hedefliyor. Bu doğrultuda birçok yatırımcı ile görüş halinde olduklarını belirten Aziz Akgül, “Özellikle Amerika ve Türkiye'den ciddi yatırımcılar var. Yatırım ve yenilikler konusunda ilerleyen günlerde sürprizlerimiz olacak” dedi.
Şuana kadar sitede 1000'den fazla takipçiye ulaştığını söyleyen Halit Ergenç de, “Aziz benim yeğenim. Beraber büyüdük. Aziz'den Pondr fikri geldiğinde çok heyecanlandım ve Pondr'ın tam da kafamdaki sosyalleşme ağı tanımına uyduğunu gördüm. Önceden bunları yapacak gücümüz yoktu ama şuan hayallerimizi gerçekleştirecek fırsatı bulduk” diye konuştu. Ergenç, kendisi ve eşi Bergüzar Korel'in de fikir olarak siteye katkı sağladıklarını söyledi.

Ben kullanıyorum,çok beğendim.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Teşekkürler ..
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:
Önemli değil.
Ara
Cevapla PGM
Teşekkür verenler:

Hızlı Menü: